Men of War: Assault Squad

Mastodont krig på PC, kan det bli bättre? Antagligen. Men i och med det senaste släppet av Men of War serien har genren  nått sin kulmen. Jag har personligen svårt att tänka mig att det kan bli köttigare och mer realistiskt än såhär.

I stort är Men of War: Assault Squad likt sina föregångare, fast denna gången är spelet mer inriktat på flerspelarläget än tidigare. Med andra ord; den traditionella kampanjen är bortklippt. Dock, ensamspelarläget är inte helt struket. Istället för en kampanj får man här istället ta del av “skirmish” uppdrag. De skriptade story sektionerna är borta och har ersatts med stora kartor där man får slåss med i princip obegränsade resurser.

Du börjar längst ner på kartan, och ditt uppdrag är att jobba dig uppåt. På vägen skall du ta och hålla diverse flaggor, och när du har alla flaggorna vinner du. Det är en oförlåtlig kamp mellan dig och datorn. Du kan räkna med att flaggorna kommer att byta hand flera gånger på vägen till vinst, eller förlust om nu så blir fallet. Slagen är brutala och skoningslösa. Soldater dör i drivor, tanks exploderar och hus bränns ner. Efter bara en halvtimmes krigande kan den stolta pittoreska staden har ersatts med rykande kratrar och förkolnande lik. Som general med ett hjärta kanske du ifrågasätter dig om all denna död och förstörelse var värd besväret – två sekunder senare skickar du ännu en pluton in i döden.

Men det som gör skirmish ännu roligare än vad det låter är att du kan spela det tillsammans med polarna, upp till fyra styck faktiskt. Co-op glory i sett esse!

Jag har inte gett mig på flerspelarläget ännu, med risk att låta som en fegis så erkänner jag att jag är faktiskt lite rädd. Senaste jag testade Men of War online mot andra blev jag så uppäten att jag hade mardrömmar om det i flera dagar. Det tycks alltid vara att mina tanks är gjorda av papp medan killen på andra sidan kartan har tanks av titanium, eller så får jag helt enkelt lära mig att handskas med min strategi under stress, oavsett… nån gång skall jag väl våga mig på det.

Bara skirmish-läget i sig gör spelet värt ett köp, så Men of War: Assault Squad rekommenderas varmt!

/Thomas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s