Toy Soldiers

Sedan Toy Soldiers utannonserades för några månader sedan har jag varit hypad över att få spela denna lilla pärla – dessvärre visar spelet på förlorad potential.

Själva spelandet fungerar som ett klassiskt tower defense– spel, dock med en hyfsat avancerad grafikmotor med inbyggd fysik.

Ensamspelarkampanjen är någorlunda underhållande, men det var inte därför jag köpte denna titel till Xbox 360 arcade. Utöver det vanliga flerspelarläget över internet innehar spelet en splitscreen funktion, och rent tekniskt funkar det, men själva utförandet av det faller kort.

Detta beror på att kartorna är alldeles för begränsade. Jag trodde att kartorna tillät alla slags fordon, infanteri och så vidare, men det visade sig att flerspelarkartorna är utförda på det viset att vissa banor är anpassade för flyg, andra för pansarvagnar.

Detta knäckte spelkänslan för mig totalt. För begränsningarna motverkar själva modellen och det hela ebbar ut till att man endast använder de tyngre fordonen kartorna tillåter. De som inte gör det förlorar på rak arm. Extremt tråkig “gameplay” kort och gott.

/Thomas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: