Just Cause 2 – Demo

Just Cause kom för några år sedan till PC och Xbox 360. Det var imponerande på vissa fronter (stor öppen värld, fritt, galna stunts med mera) men tyvärr blev själva spelandet lidande då uppdragen var rätt tråkiga och repetitiva.

Nu är det snart dags för Just Cause 2, och jag måste säga redan nu efter att ha spelat demot att framtiden för spelet ser ljus ut. Det är kort och gott fantastiskt. Världen behåller sig öppen, och utöver att grafiken och fysiken har förbättrats har även spelkänslan ökat dramatiskt.

Bara en halvtimmes spelande skulle kunna göras om till en hel James Bond film. Där är så mycket action. Det blir aldrig gammalt att slänga sig från bil till bil och skjuta av passagerare för att sedan kasta sig från biltaket för att greppa tag i en flygande helikopter och göra kort av piloten. Det mesta sker helt dynamiskt, och kan i princip utföras överallt, det vill säga vartenda kvadratmeter av kartan har potential att bli en klassik action-scen som hämtad ur en film.

Demot hämtar du genom Steam, och enligt Game.se släpps Just Cause 2 den 25:e mars.

/Thomas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s