Sista chansen för 2009

2009 kommer inte att bli ihågkommit som ett spelår – inte för mig i alla fall. Detta året har varit rent utsagt patetiskt, med väldigt få bra spel släppta.

I princip vartenda spel jag har suktat efter har varit mediokert eller värre, med väldigt få undantag. Utöver att jag har blivit bitter på kuppen har mitt spelsug försämrats väsentligt, på både gott och ont antar jag.

Som sagt, några undantag:

Batman: Arkham Asylum är ett av dem. Underbart ensamspelarspel som har utnyttjat Batman licensen till max. Rolig spelmekanik med intressant story och enastående grafik.

Dragon Age: Origins bör också nämnas. Bioware’s största och enda(?) RPG-släpp detta året. Jag blev inte så imponerad som jag hade hoppats på, men det var ett bra spel, trots brister i story och grafik/speldesign. En recension kommer snart!

Men of War: Red Tide är en expansion till det otroligt roliga krigsspelet Men of War, och som faktiskt överträffar originalet. Krig på PC i sitt esse helt enkelt. En recension på detta spelet kommer också snart.

Och nu tillbaks till det som namnet på artikeln antyder; nämligen årets sista chans! Det faller på The Saboteur från Pandemic Studios vilket släpps den 3/12, alltså nu på torsdag.

För att få ett kort smakprov på vad spelet kommer att erbjuda länkar jag till Youtube. Kolla klippet nedan.

Så vitt jag vet är detta det sista spelet som släpps detta året, som för mig har någon chans att gottgöra året 2009’s fiasko när det gäller nya och intressanta spel. Ingen liten last The Saboteur dras med, men vad ska man göra?

För övrigt tycker jag spelet innehåller en massa roliga spelelement i ren GTA-stil – så nu återstår det bara att hoppas att det inte ebbar ut i tristess som så många sandbox-spel tycks göra.

/Thomas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s